måndag 10 oktober 2022

Lite löv och trav

Bild: Jörgen Auer
Det råder igen tvekan om vilken årstid som råder nu. Hösten är ju så vacker med alla sina färger. Om jag vore ett löv, vilket skulle jag vilja vara då? Tja, varför inte ett lönnlöv? Men frågan är om jag ville vara grön, gul eller röd? Å andra sidan är det faktiskt en ickefråga. För om man är ett löv så är man väl alla färgerna och får uppleva alla årstiderna?

Jag ville jag vore ett löv,
ett till färgen grönskande,
och rodnande likaväl
som skiftande gyllene,
ett i vinden darrande, 
likt människor i älskog.

Bild: Jörgen Auer
Visst var det väl väldigt varmt i dag? För årstiden, alltså? I alla fall under eftermiddagen och kvällen tills solen behagade dra sig undan. Dock var jag inte ute förrän sen eftermiddag och gick ett varv på "mitt" motionsspår, Uljebergs travbana innan det var dags att åka till Mantorps hästsportarena för att titta på trav. "Min" häst, andelshästen Thell About You skulle göra sin femte start och den ville jag inte missa. Några andra andelsägare dök också upp.

Bild: Magnus Strömsten
Och visst vann vår treåring! Detta för tredje gången på fem starter! Undra på att vi såg nöjda ut, Peter Mildaeus (mitten), Mathias Möller och jag. Så stora som de andra två verkar vara på den här bilden är de inte. Möjligen är jag desto mindre. Men så står de också lite närmare fotografen. Det räcker för att förminska mig. De ser ju ut att ha nästan dubbelt så stort huvud som jag! Men det struntar jag i. Hästen vann ju! Andreas Lövdal heter kusken och tränaren Stefan Pettersson. Nästa start för Thell About You äger rum redan på torsdag i Örebro så det blir några lata dagar för henne tisdag, onsdag.
Nu firar jag kvällens seger med ett par droppar whisky. 
Va! Är den slut! 
Ja, ja, jag firar väl med cognac, då.
Skål.   

Inga kommentarer: