måndag 30 december 2013

Auersk tillbakablick på 2013

 Bild: Jörgen Auer
Januari: En helt underbar vinterdag i Linköping. S:t Larskyrkan under en klarblå himmel.
 Bild: Jörgen Auer
Februari: Kungsgatan i Linköping sett delvis genom Erik Höglunds konstverk "Tvätten" i glaslaminat. 
 Bild: Jörgen Auer
 Mars: En afton i Linköping. Restaurang Stångs förgyller tillvaron.
 Bild: Jörgen Auer
April: Jag älskar broar. Under en reportageresa om hästar bär det över Vättern, Stora Hammarsundet  och Stora Hammarbron. 
 Bild: Jörgen Auer
Maj: 1:a majtåget genom Linköping. Och instrumenten är både nystämda och nyputsade.
 Bild: Jörgen Auer
Juni: Övralid - en plats att förälska sig i och vid. Nog förstår man att Heidenstam trivdes här.
 Bild: Jörgen Auer
Juli: Fotbolls-EM. De svenska tjejerna faller mot slutsegrande Tyskland i semin. Men turneringen blir en publiksuccé. Så även i Linköping.
 Bild: Jörgen Auer
Augusti: Jag åker på bröllop i Helsingfors för att se systersonen Robert gifta sig med Jenna Öhrnberg. Båda heter nu Öhrnberg och bosätter sig efter fem år i Kina i Köpenhamn.
 Bild: Jörgen Auer
September: Vilken månad! Jag vandrar i Sälen (31/8-1/9). Och på Omberg tre veckor senare. Ett Omberg som här ses på andra sidan sjön från Naturum Tåkern under ett annat besök samma månad. Molnen luras och ger berget en extra och hög topp i norr.
 Bild: Jörgen Auer
Oktober: Bröllop igen. Nu är det dottern Rebecka som gifter sig 5 oktober i Börje kyrka i Uppland med Linköpingsfödde Robert Karlsson. Efter bröllopet bär även Robert efternamnet Auer.  
 Bild: Jörgen Auer
November: Linköping badar i Vinterljus. Det mesta händer i Lektorshagen, men även här på Hunnebergsgatan lyser det extra fint och inbjudande. 
Bild: Jörgen Auer
December: Det kommer snö i början av månaden och på den åttonde dagens morgon ligger snön ännu kvar, men himlen brinner över Mantorp. Är det månne ett tecken på varmare tider? Ja. I alla fall försvinner snön och årets två sista veckor är nästan vårlika med flera plusgrader. Och några hittar gula kantareller i skogen! 

Inga kommentarer: