torsdag 14 november 2013

För 25 år sen

 Ur Corren 14 november 1988

Norrköping Horse show finns än i våra dar minsann. Men då, på 80-talet arrangerades tävlingarna i Himmelstalundshallen. Mycket populära tävlingar som tyvärr konkurrerades ut när Globen i Stockholm kom till och man där också ville ha stora och publikdragande hästtävlingar. Dock tog ju så småningom Åby ridklubb genom Claes Pettersson upp traditionen med hästhoppning i Norrköping, men flyttade tävlingen till Åby. Hugo Simon var en mycket populär ryttare från Österrike, född 1942, som var med i tre OS och som vann världscupen tre gånger, 1979, 1997 och 1998. Han tävlade långt upp i åren, även på den här sidan 2000-talet och några av hans bästa och mest kända hästar var E.T och Gladstone.
Som du märker av den här bilden skrev Corren om Tranås ännu i slutet av 80-talet. Det är därför de här sju luciakandidaterna förekom på bild. Tyvärr vet jag inte i skrivande stund vem som blev lucia. Men jag har några krokar utkastade och hoppas få napp inom kort. Då får jag väl göra ett tillägg.

PS. Just precis. Klockan är nu 23.00 och jag har fått information av Ulrika Stjerndahl, fd Friberg som jag hittade på stayfriends.se. Tack, Ulrika som  alltså stavar sitt namn med k och inte c som Corren trodde för 25 år sen (fast hon kan ju ha bytt senare, förstås). Lucia blev Malin Söderholm.DS

Inga kommentarer: