lördag 16 november 2013

På Vinterljus 2013

 Bild: Jörgen Auer
Var det ett par tusen? Ja, kanske. I alla fall tusen. Som hade samlats i parken utanför biblioteket för att vara med på invigningen av årets Vinterljus i Linköping. Det här trädet skulle upplysa! om att kommunen nu har passerat 150 000 invånare. 
 Bild: Jörgen Auer
I de gamla konsthantverkskvarteren på Hunnebergsgatan lyser det numera så hemtrevligt att man nästan inte vill gå därifrån. Så där vill jag bo! 
 Bild: Jörgen Auer
Engelska skolan såg fransk ut. Innan den bytte färg och blev gul. Sen röd, sen grön. 
 Bild: Jörgen Auer
Ett av Folkungagatans lysande djur.
 Bild: Jörgen Auer
Och här är några andra djur. Eller hur? Det syns väl att det är Kalle Anka och knattarna närmast? Samt Bamse och hans vänner lite längre bort i Lektorshagen.
 Bild: Jörgen Auer
Oj då! En olycka händer så lätt. Eller? Njae, det måste nog ha varit någon som lyft upp den här gamla folkan i trädet.
 Bild: Jörgen Auer
Ja-a, en discokula och en massa lampor kan föra tankarna uppåt och utåt rymden. Ett skepp kommer lastat? Med vad? Små gröna män från mars? Eller är det vi som ska stiga ombord och ge oss iväg?
Bild: Jörgen Auer
Samla tomflaskor är det många som gör. Och någon har tydligen satt ljus i dem också. Ja, ja.
 Bild: Jörgen Auer
Nej, jag tycker nog att helt vanliga vinterbelysningsdekorationer i stan, som här på Ågatan duger lika bra. Men det är roligt att så många samlas för att vara ute och gå tillsammans i mörkret. Jag gissar att 5 000 gick den här första kvällen. Kan man inte få alla oss att nattvandra?



Inga kommentarer: