söndag 19 november 2017

Följer du också Cosondra?

Ur Allt för Sverige 
 
 Söndagens höjdpunkt på svensk tv var enligt mig SVT-serien Allt för Sverige. Programmet började sändas i oktober 2011 och är en reality-show, baserad på en norsk version Alt for Norge. Årets säsong är således den sjunde i ordningen och går som vanligt ut på att en grupp amerikaner med svenskt påbrå tävlar om att bli ensam kvar och därmed vinnare av programmet.
En vinnare som får det stora nöjet att träffa sin svenska släkt under ett stort kalas, något som alla deltagare naturligtvis hett åstundar. Alla som åker ut får som tröst en släktutredning.

 Ur Allt för Sverige

Jag gillar verkligen serien, även om jag har invändningar mot utformningen. Det som får mig att längta till nästa avsnitt är deltagarna själva och deras allt växande kärlek till Sverige. Stundtals blir det väldigt känslosamt. Att ta del av och deras anors öden och äventyr är också intressant och spännande. Som grädde på moset översköljs man av vackra naturbilder i Sverige. I kvällens program uppehöll man sig mestadels i Sundsvall. Sympatiske glasblåsaren Kurt Carlson från Naples kom sist i tävlingen och måste lämna programmet och tävlingen. 
Cosondra Sjostrom (bilden) med anor från just Sundsvallstrakten är en av de sex som återstår i årets tävling. Hon kommer från Astoria, Oregon men bor nu i Los Angeles och är en mångsidig kreatör, författare (Creepy Romance) och skådespelare. Dessutom  har hon av LA Weekly´s läsare valts till Best instagrammer of the year (2017).

Inga kommentarer: