måndag 13 november 2017

Med sällskap av solen

 Bild: Jörgen Auer
Långt, mycket långt bort - solen. Betydligt närmare: Strängnäs. Vi är på väg hem efter en helg i Uppsala. När vi åkte upp på lördagen vräkte regn och snö ner. I Östergötland och Sörmland, vill säga. I Uppland var det torrt. Hem i dag har vi sällskap av solen hela vägen. Nästan på ett påträngande sätt. Vi blir inte av med den hur vi än försöker.

Bild: Jörgen Auer 
Trots det är inte vägbanorna torra hela vägen. Vi förstår att snön har övernattat två dygn, men nu är på väg att försvinna i det starka solskenet. Vindrutetorkarna går i ett och har det som värst mellan Flen och Åby. Men vi har tur och slipper åka i snö och slask.

Bild: Jörgen Auer
Utanför Norrköping är det torrare. Även om E4-an rinner genom landskapet likt en å. Ringlar som en ål. Och blir rökt.
Hemkomna har vi lätt huvudvärk efter att ha kisat mot solen i tre och en halv timme. Nu måste vi kurera oss (vila) innan kvällens viktiga VM-kvalmatch i fotboll mellan Italien och Sverige. Kan Sverige slå ut Italien som inte har missat ett VM sedan 1958 i Sverige?
Visst kan det gå, men personligen tror jag på italiensk seger med 2-0 i kväll, vilket skulle betyda att Italien vinner med 2-1 sammanlagt och tar den VM-plats som står på spel. Men jag hoppas naturligtvis på svensk seger. VM i Ryssland nästa sommar blir så mycket roligare att titta på med svenskt deltagande.
Annars kan vi ju förstås heja på Island, vars landslag solen redan lyser över.

Inga kommentarer: