onsdag 22 november 2017

Timmermansgatan i Mera

 Skärmbild av Mera Linköping
Gata nummer 21 i ordningen i min serie Gatuliv presenteras i dagens Mera Linköping (Mera Norrköping får vänta till nästa vecka). Den här gången är turen kommen till Timmermansgatan. Ligger i Norrköping på tvenne sidor om Mirum Galleria (Hageby centrum) och i Linköping mellan Sveagatan och Industrigatan, vid det nya torget Timmermansplatsen.

 Bild: Jörgen Auer
Timmermansgatan i Norrköping är en lite annorlunda formad gata. Sedd från Hagebygatan är den som ett T med ett kort stödjeben och två långa utsträckta armar. Den är dessutom gågata förbi Mirum (åt Smedbysidan till) och delad av Lidaleden. Dess norra del, bilden, är lummig och fin, medan den södra lämnar mycket att önska. Gatan kom till i mitten av 1960-talet.

Bild: Jörgen Auer
Timmermansgatan i Linköping är ny. Inte gatan så mycket som fastighetsbeståndet. Allt är nybyggt och fräscht och Timmermansplatsen skänker öppenhet och citykänsla åt kvarteret. Jag gissar att restaurangerna vid torget kommer att ha uteservering nästa sommar. Priso Hemköp ligger också här och det känns som att kvarteret blir en populär mötesplats. Gatan fanns redan tidigare, anlagd 1948, men har varit plats för verkstadsindustrier och bilparkering. Tills nu.

Inga kommentarer: