måndag 27 november 2017

Vill du ha en katt, frågade Matilda

Bild: Jörgen Auer
Oj, det var nära. Att jag hade fått med mig en katt hem från Matilda Pettersson, vill säga. Eller i alla fall tingat en av de söta små gula kattungarna. Nej, inte den på bilden här, den är vuxen och låg en stund i Matildas knä när vi satt i sadelkammaren på Stall Bjärby och pratade. 
 - Vill du ha en, det är ingen som har tingat än, sa Matilda.
Hon är hoppryttare och väldigt skicklig. Så pass att hon uppmärksammats av förbundskaptenen för hopplandslaget, Henrik Ankarcrona, och ingår i den så kallade observationsgruppen, precis som östgötakollegan Viktor Melin, båda tävlar för övrigt för samma klubb, Åby ridklubb.
Jag var på Bjärby för att än en gång skriva om Matilda till Ryktbart, Correns ridsportserie som jag skrivit alla reportage till sedan 2011 då jag startade serien som numera även kan gå i NT, Folkbladet och MVT. Kanske även Västervikstidningen.
Hur som helst, i morgon kommer reportaget från Bjärby där jag faktiskt har bott. Detta under mina första två år, eller om det bara var ett som jag och familjen bodde på Bjärby västergård. Ett hus som senare brann och som i dag det endast finns några murrester kvar av. Jag var här även för ett år sedan efter en fin säsong för stallchefen. Den här har varit ännu bättre.

Inga kommentarer: