tisdag 7 november 2017

Priscila Mello i dagens Mera

 Skärmbild Mera Linköping
I dag publicerades min intervju med brasilianska fotografen Priscila Mello i Mera Linköping (bilaga till Corren). Priscila bor under två år i Linköping med sin man Hugo Mello och son Arthur. Hugo jobbar på Saab och utbildar sig på Jas 29 Gripen, eftersom Brasilien har köpt ett stort antal plan.


 Bild: Jörgen Auer
Hugo saknades vid vårt möte, men Priscila och Arthur såg till att det blev roligt ändå. Trädgårdsföreningen och restaurangen där är Priscilas favoritplats i Linköping och det var därför hon valde den som mötesplats.

 Bild: Jörgen Auer
Arthur var lite trött och hungrig (och kanske inte riktigt frisk - se utslagen vid munnen) och visste inte riktigt var han ville sitta under intervjun som gjordes på engelska och några få ord på svenska. Priscila pluggar svenska fyra timmar om dan på SFI. Ett år har familjen Mello kvar i Linköping och hon lär hinna få användning av det nya och konstiga språket.

Bild: Priscila Mello
Rätt som det var ville Arthur sitta hos mig. Det fick han och då tog Priscila över kameran.  
Vad vi pratade om? Ja, Arthur sa inte så mycket, egentligen ingenting. Priscila och jag pratade däremot mycket. Om Linköping, om Sverige och svenskarna, om Brasilien kontra Sverige, lite om fotboll blev det också eftersom jag berättade om VM 1958 i Sverige då Brasilien besegrade Sverige i finalen med 5-2. Fotografering talade vi också om eftersom Priscila arbetar som sådan hemma i Brasilien (i Sao Jose dos Campos) och drömmer om att öppna en egen studio.

Inga kommentarer: