fredag 27 augusti 2021

Baryard berättade om kärlek

Bild från TV4
Kul att få se och höra Malin Baryard Johnsson berätta om sin kärlek till hästar i Hellenius hörna. Naturligtvis även roligt att hennes pappa Pelle fick vara med, om än på länk. Övriga gäster var också trevliga att se, Fredrik Skavlan och GES. De senare sjöng naturligtvis också.
Men för min del var det Malin som var stjärnan, och det inte för OS-guldets skull utan för att jag följt henne så länge.
Jag minns nämligen när jag intervjuade hennes syster Marie som vann en 1.40-hoppning inne på gräset på Mantorptravet 1990 och hon berättade att lillasyster var med pappa på ponnyhoppning i Jönköping och jag och många andra fick snart lära oss namnet Malin Baryard.
Malin vann EM på ponny, fortsatte på stor häst och blev elitryttare och stjärna - kändis.
Jag minns också när jag intervjuade henne efter en tävling i Himmelstalundshallen (Norrköpings Horse Show), kan ha varit 1991, och hon sa: i morgon ska jag vara med i Café Norrköping. Jag gillar det inte, att bli fotad och filmad är det värsta jag vet.

Bild från TV4
Det var då det. Ragnar Dahlberg intervjuade henne i Cafeet och tonåringen hade en häst med sig in i studion och hon såg minst sagt besvärad ut, men skötte sig med den äran och såg inte ens besvärad ut när Dahlberg frågade hur länge hon skulle hålla på med "hästeriet".
Sedan dess har hon blivit så van vid olika mediasituationer att den numera 46-åriga Malin känns som rena fotomodellen. Det är hon ju också på sätt och vis via det sponsorkontrakt hon har med H&M. 
Malin Baryard är en svensk kändis, så är det bara. 
Jag hoppas få se henne många år till på hopptävlingar. Även här hemma i Östergötland.



 

Inga kommentarer: