lördag 28 augusti 2021

Mys i Lilla Tegelhuset

Bild: Jörgen Auer
Interiör från mysiga Lilla Tegelhuset i Bärby utanför Uppsala.  Där har jag varit en stund i dag och fikat. Premiär. För mig alltså. Dottern Rebecka har varit där förut. Men så bor hon bara en halvmil därifrån också.
Själv har jag 25 mil dit, på ett ungefär.

Bild: Jörgen Auer
Så här ser Lilla Tegelhuset ut på lite håll och huset innehåller ett litet fik och inredningsbutik på övervåningen och ett loppis på delar av undervåningen. Bärby ligger en halvmil in på Salavägen.

Bild: Jörgen Auer
Uppsala ja, på väg dit fick vi ta en annan väg några kilometer då det pågår renoveringsarbete på väg 55. Men jag gillar ju att se nya platser och Örsundsbro har jag aldrig varit i. 

Bild: Jörgen Auer
Det blev också en långpromenad med Rebecka i dag. 8, 5 kilometer i ett grått landskap där de här kreaturen blev en trevlig bekantskap. Även om de blev väldigt vaksamma och oroliga när jag skrapade med ena foten i gruset. De verkade tro att jag skulle attackera dem. Men jag ville ju bara visa Rebecka att kor och tjurar blir rädda när man gör precis som dem. Skrapar med ena bakfoten är precis vad de själva gör om de tänker anfalla. 
Mer i dag?
 
Bild: Jörgen Auer
Tja, jag såg den här fjärilen. Arten känner jag inte till, men ska ta reda på det. 
Nu? God natt och sov gott. 



 

Inga kommentarer: