lördag 14 augusti 2021

Lite vid sidan om SM

Bild: Jörgen Auer
Veckan är snart slut. SM i hästhoppning också. Jag har på grund av mitt uppdrag på det SM som rids nästan utanför dörren, på Mantorps Hästsportarena, för Correns räkning (och NT) inte haft tid att sköta bloggen här som jag annars brukar göra. När jag kommit hem på kvällen har jag helt enkelt inte haft ork att också göra ett eget inlägg till min blogg eftersom jag också bloggat på Corren och NT.
Men den här bilden har inte visat, tror jag.
Den säger annars rätt mycket och är tagen i rätt ögonblick. Eller nästan. Optimalt hade varit om jag fått bilden mitt i hoppet över hindret. 
Annars är den bra. Den berättar ju också vilka som förekommer på bilden: Agnes Engström och Fair Choice Tokay. Den talar också om att hinderhöjden är mellan 80 och 110 centimeter och att ekipaget startade som nummer 12 i ordningen samt ser man på emblemet till höger om namnet att hon till Strömsholms Ryttarförening. Den talar också om att tävlingen rids i två faser. Har man ridit den första felfri fortsätter man direkt med fas 2. Det är därför det ibland står 0+0 i resultatlistan.
Vad den inte säger är att Agnes kom tvåa den dagen i kategori C (ponnystorleken) i Agria Cup (en klass utanför SM) efter just två nollor. I finalen dagen därpå slutade hon trea och sen åkte hon hem. Det gjorde alla ponnyer och lämnade plats på scenen för de stora ridhästarna.
I morgon tar SM slut. Skogslotten har varit en bra arrangör och alla har jobbat häcken av sig för att få evenemanget att fungera. Jag hoppas precis som Anita Jonsson, verksamhetschef och ägare till Skogslottens ridskola och mycket stark kraft i föreningen, att deltagarna i årets SM ska minnas tävlingen som en väldigt bra sådan. Med så bra sportsliga förutsättningar som möjligt.
Näst sista dagen, alltså i dag, hade jag glädjen att kunna gratulera Birgitta och Pelle Baryard till dottern Malins OS-guld efter den där idrottshistoriskt otroligt spännande laghoppningen. Pelle uttryckte också stor glädje över att så många sportjournalister som tidigare tvivlat på ridsportens sportsliga kvalitet nu vänt kappan efter guldvinden och tagit till sig hästhoppningen på ett för dem helt nytt sätt.  Paret gästade tävlingen en halvtimme innan de for vidare till Motala för att se barnbarnet Ed (Malins och Henriks son) spela fotboll med Smedby AIS pojkar 09 mot LSW på Mossenplan.

Inga kommentarer: