tisdag 10 augusti 2021

En cool tjej och ponnyfest

Bild: Jörgen Auer
Här kommer en cool tjej. 14-åriga Agnes Freij från Linghem gjorde stort intryck på mig under den andra SM-dagen i hoppning på Mantorp Hästsportarena. En smart tjej som vet vad hon gör. I alla fall vad gäller sina hästar och sin ridning. Agnes som tävlar för Föreningen Sportryttarna i Åtvidaberg drömmer säkert om stora segrar och VM och OS. 
Men det är ingenting hon går omkring och slänger ur sig hur som helst. Nej, inte Agnes. Hon är lugn och sansad.
I stället säger hon att det är inte säkert att hon startar i A-finalen i kategori D, fastän hon är klar för den efter tvenne rundor. 
-Nej, så högt har jag aldrig hoppat på tävling. Jag får se hur det blir. Är det för svårt och vi river en massa hinder, ja då får jag väl avbryta och gå ut.
Så är det. SM är hennes debut i Medelsvår A (1,25-hinder), där banorna också är lite tuffare lagda än de banor hon annars har ridit tidigare. Trots det red hon felfritt under tisdagen med Dunally Black Jack som ses här nedan. Den vita hästen överst i det här inlägget heter Tenner och reds i Agria cup med Östgötamästerskapet där Agnes slutade trea i kategori C efter Rappestads Clara Tenselius (My Business) och Vikbolandets Paulina Fannoun (Wastegate Seven). I alla fall delades priserna ut så, men jag blir inte klok på hur det kunde bli på det viset eftersom Agnes hade snabbare tid än Paulina. Kanske lades det ihop med en tidigare deltävling i mästerskapet, jag vet inte. De var hur som helst duktiga båda två.
Men här kommer bilden på Jack.

Bild: Agnes Freij
Bra va? Och snällare häst får man leta efter. Han kändes som en gammal kompis och kan man tänka sig! Han verkade tycka samma om mig.
På kvällen blev jag uppraggad av Annelie Holgersson och Madeleine Langueville från Tollstad Hästsportklubb och inbjuden till Travrestaurangen där ponnydeltagare och föräldrar/hästskötare liksom funktionärer åt gott och lyssnade på showgruppen WAOW Production där Clara och Marcus Fyrberg gjorde sitt bästa för att få lite tryck i lokalen. När det blir ryttarfest på fredag för de äldre ryttarna kommer för övrigt Ingela Svensson att svara för det musikala trycket.

Bild: Jörgen Auer
Men ponnyryttarna ska upp tidigt på onsdagsmorgonen för att fortsätta tävla så tisdagens festande avbröts vid 21:30. Somliga måste nog upp klockan fem för att förbereda sig inför morgonens och dagens uppgifter, så även funktionärerna naturligtvis. Själv går jag upp klockan sex. 

Inga kommentarer: