måndag 2 augusti 2021

Så gick en måndag

Bild: Jörgen Auer
Skön morgon. I alla fall i Mantorp med omnejd. Det var svalt och lätt att andas. Vad kunde dagen ha att bjuda? Mer än semifinal i OS för de svenska fotbollsdamerna?
 

Bild: Jörgen Auer
Jag var i Linköping en sväng i ett bankärende. Passade på att ta den här bilden och längtar efter att ägna en heldag i såväl Linköping som Norrköping. Ja, Motala också. Varenda ort, förresten. Flanera, se, undersöka. Hitta detaljer. Vyer. Utsikter. Miljöer. Underfundigheter. Som i bilden ovan där bussen för ett ögonblick kan tyckas jättelång. Innan man upptäcker att det är p-huset och hotellet vid gamla fängelset.

Bild: Jörgen Auer
På eftermiddagen kom en störtskur. Efter matchen var det. Den som Sverige vann med 1-0 mot Australien och därmed är klart för final mot överraskningen Kanada som slog ut USA.
Undrar du över hästen i fönstret? Den är gjord av EvaMarie Törnström i polymerlera. Den står i ett fönster mot norr hemma hos mig och blickar ut mot en häck och östgötaslätten.

Bild: Jörgen Auer
I kväll hade polymerhästen ungefär den här utsikten. Visst är det väl nåt speciellt med solnedgångar? Kanske för att man ju aldrig vet om man kommer att få uppleva nästa soluppgång och dag.
Men man hoppas. 

Inga kommentarer: