onsdag 18 augusti 2021

Motala - jag kommer åter!

Bild: Jörgen Auer
Så otroligt fint och härligt det var att befinna sig vid Vätterns strand i dag, denna blåsiga dag. Jag besökte Motala lasarett för att få bort ett par hudförändringar och efteråt åkte jag ut på Råssnäsudden för en promenad i friska luften. Och nog var den frisk, alltid. Vattnet skummade, vågorna slog och vinden friskade på så jag var rädd att ett plåster jag fått på halsen skulle blåsa bort.

Bild: Jörgen Auer
Kontrasten fanns åt andra hållet, inåt Motalabron och hamnen. Segelbåtarna låg så stilla, precis som om de deppade för att segelsäsongen är över. Men det är den väl inte? Det var ju bara i dag det blåste så, som ett förebud om regn och rusk på gång. Snart kan ni nog sätta segel igen.

Bild: Jörgen Auer
Jag måste erkänna att jag helt har ändrat uppfattning om Motala. Förr tyckte jag inte om stan, men det var för att jag aldrig gett mig tid att se ordentligt på den. Vattnet och miljöerna kring det, bildar en enhet som är helt underbar. Och det finns så mycket vatten och så många fina platser vid vattnet - inte bara vid Vättern utan även kring Göta kanal och Motala ström - att det inte är utan att man blir avundsjuk på dem som har lyckan att bo här. 
Östergötlands sjöstad, heter det ju också. Med rätta.
Motala! Jag kommer åter.

Inga kommentarer: