måndag 28 december 2020

Är det Johnny som kört?

Bild: Jörgen Auer
Blir det här årets sista bil i serien "Trailers på svenska vägar"? Kanske. I alla fall är det en bil från finska Transport och speditionsföretaget Scandic Trans OY, med huvudsäte i Korsholm, nära Vasa. Företaget som grundades 1990 har även kontor och terminaler i Åbo, Helsingfors, Helsingborg och Stockholm (Huddinge).
Hemsidan heter scandic.trans.fi och berättar om tio spår inom verksamheten: livsmedelstransporter, temperaturreglerade transporter, expressfrakt, transporter av farliga ämnen, läkemedelstransporter, överdimensionerade transporter, tjänster för flygfraktbolag, terminaltjänster och spedition, projekttransporter, samt förtullning och spedition.
"We're sending Johnny, står det på de 45 fordon Scandic Trans förfogar över, varav 35 är specialiserade på frystransporter och man måste så klart fråga sig vem Johnny är? Det är alla vi som jobbar på företaget, skriver hemsidan och gör klart att Scandic Trans lägger stor vikt vid det personliga bemötandet.
Viktigaste kundsegment? Matindustrin.
2019 fanns 25 anställda och omsättningen skrevs till 30 miljoner Euro. I alla fall enligt coastline.fi
Bilden togs vid depot Mantorp i Sverige i slutet av november 2020 och jag gör den här serien om transportföretag enkom för att jag är intresserad av var alla transportfordon på vägarna kommer ifrån. Var hör de och de företagsnamn som står på dem egentligen hemma? Hittills har jag berättat om drygt 120 företag, svenska och utländska.

Inga kommentarer: