tisdag 29 december 2020

Tempcon kommer med kyla

Bild: Jörgen Auer
Jag hinner ta tempen på en bil till innan jag slår igen serien "Trailers på svenska vägar" för det här året. Jag startade serien på hösten 2017 och har nu avverkat drygt 120 olika företag. Egentligen fler, eftersom somliga av dem ingår i koncerner. Så är det med dagens bil och företag - Tempcon. Här på besök i Mantorp.
Tempcon ingår i Tempcon Group som ägs av Tempcom Holding AB. Och ägare till det svenska företaget är brittiska Accentfourteen Holding 2012 Ltd.
På utmärkta hemsidan tempcongroup.se får man reda på det mesta som är värt att veta om företaget och koncernen som specialiserat sig på tempererade transporter och logistik. Koncernen består av en grupp bolag som fokuserar på klimatsmarta logistiklösningar.
Största bolaget i koncernen är en gammal bekant för den här serien: Det 1963 grundade Tommy Nordbergh Åkeri AB i Hjärnarp som 2019 omsatte 858,7 miljoner kronor och då hade 440 anställda. Uppgifterna står inte på Tempcons hemsida, utan sifforna har inhämtats hos merinfo.se som även är källan till nedanstående noteringar för några av koncernens bolag:
KlimatTransport & Logistik AB omsatte 174 miljoner och hade 31 anställda. 
PL Fraktservice i Uddevalla omsatte 82,6 miljoner och hade 9 anställda.
Claesssons Transport i Ljungby AB: 77, 8 miljoner, 64 anställda.
Tempcon Linköping AB (tidigare PG Lots med över 20 år i branschen): 41,1 miljoner - 48 anställda.
PL Logistik AB: 28, 6 miljoner - 48 anställda.
Mörnarp Frystransporter: 19, 8 miljoner - 13 anställda.
Trailers på svenska vägar har tillkommit enbart för att stilla min nyfikenhet på var alla transportfordon man ser i Sverige hör hemma. Tempcon Group har existerat sedan 2016 och först ut att anslutas av de här uppräknade företagen var Tommy Nordbergh i augusti 2016.

Inga kommentarer: