onsdag 16 december 2020

En bil från Nykvarn

Bild: Jörgen Auer

Nu är det dags för en bil igen. Detta i min serie om Trailers på svenska vägar där jag letar transportföretag. Den här gången har jag hittat en bil från familjeföretaget Stjärnströms International AB och det visar sig vid en sökning att företaget hör hemma i Nykvarn, fyra mil söder om Stockholm och har existerat sedan 1950-talet. Hemsidan heter stjarnstroms.se
På den tiden körde Stjärnströms enbart inrikes och från början med bara en bil, men kom varefter att utöka verksamheten och kör i dag främst på Sydeuropa, Baltikum, Ryssland, Nordafrika och Mellersta Östern. Företaget har 125 trailers plus bil- och släpekipage. Huvudkontoret i Nykvarn och kontor och terminaler även i Helsingborg och Tallinn.
Antalet anställda december 2019 var enligt allabolag.se 7 personer och omsättningen 32 miljoner kronor. Att jämföra med 2015 då omsättningen var 64 miljoner och antal anställda 11. Ännu större omsättning var det 2011 med 132 miljoner och då var 22 personer anställda i Stjärnströms International AB. Bilden togs i Mantorp (där för övrigt Stjärnström är ett mycket gångbart namn i travsammanhang). 

Inga kommentarer: