måndag 14 oktober 2019

Flugsvamp och käpphäst

Bild: Jörgen Auer
I går söndag var det skönt och gött i skogen. Nästan varmt. Så pass att jackan fick vara öppen. Sinnena likafullt. Skönt så här dagen efter lite festande med Bilbörsen.

Bild: Jörgen Auer
Och se där! Kom rätt på värsta flugsvampsstället. Det kändes lite konstigt att se dem så vackra och samtidigt veta att de är så farliga. Så giftiga. Men till fotografering duger de gott. Jag tror att det blir fler besök ut till svampskogen. Det fina med de här svamparna är att ingen annan vill ha dem. Till annat än att ta bilder på.

Bild från Svt
Bilder ja. Var det igår eller förrgår som jag tittade på Landet runt? Skit samma. Programmet sändes i stora delar från Boxholms ridklubb där Landets runts programledare Henrik Kruusval antagit en utmaning i den sig att större växande sporten käpphästridning. Naturligtvis vann han inte, men han kämpade väl. Visste du förresten att käpphäst är riktigt stort i Finland med 10 000 utövare? Det slår massor av andra sporter i antal utövare. Du kanske säger: ja, men det är väl ingen sport? Det är väl bara en lek? Då säger jag: okej, spring själv får du se. Och hoppa över hinder är rejält ansträngande liksom även att genomföra ett dressyrprogram.

Inga kommentarer: