fredag 25 oktober 2019

En titt på Abrahamssons Järn

Bild: Jörgen Auer

Det var ett tag sen, men nu är det dags igen att ta tag i min serie om Trailers på svenska vägar (som även har hetat Tradare på svenska vägar). En serie föranledd av att jag tycker transportfordonen har ökat avsevärt i antal under senare år. Det är inte en serie som handlar om att de smutsar ner eller tar för stor plats. Nej, jag undrar bara vad det är för företag som vi ser på vägarna, många av dem är utländska och det kan vara kul att veta var de kommer ifrån. Men den här gången är det svenskt: Abrahamssons Järn AB.
Företaget startade 2009 och levererar stål och metaller. Abrahamssons hör hemma i Jönköping och har mest kunder i Jönköpings län, men den här bilden är tagen utanför Mantorp i Östergötland. I somras är bäst att tillägga så ingen tror att rapsen står så här gul nu. Nåväl. 
Stål och metaller, skrev jag, vilket innebär aluminium, koppar, mässing, bronser och övriga tungmetaller. Det är plåt, stång, balk och profiler, det är armeringsstål, tunnplåt, specialstål, rör, rostfritt och vad sägs om gallerdurk?
Nu tror väl ingen att jag kan allt om stål, och det kan jag inte heller. Jag läser bara på Abrahamssons fina hemsida abrahamssonsjarn.se där man för ovanlighetens skull även redovisar ekonomiska siffror. Därför kan man lätt se att företaget hade ett bättre 2018 är 2017 och ökade sin omsättning med 12 miljoner till i runda slängar 75 miljoner kronor. Resultatet: 9 276 000 kronor.
Antalet anställda var 2018 åtta personer, som hör hemma på Verktygsvägen i Jönköping.

Inga kommentarer: