lördag 26 oktober 2019

En örn över Mantorptravet


Bild: Jörgen Auer
Jag hade varit och lämnat in veckans lotto på Gulf-macken i Mantorp. Regnet stod som spön i backen när jag sprang in, nu stod i stället regnbågen som ett spö. Som fått napp.

Bild: Jörgen Auer
Jag förflyttade mig en aning för att kunna se var bågen slutade åt andra hållet. Nånstans bortom Högmarksvägen. Kanske var det på travet? Eller långt bort i Västerlösa? Ledberg? Roxen? Stjärnorp? Vånga? Finspång? Örebro? Värmland? Norge? Nej, jag vet inte och plötsligt var den borta.

Bild: Jörgen Auer
Efter ännu en förflyttning stannade jag i en parkeringsficka för att se hur molnen tornade upp sig och hur solen försvann. Men hur ser molnen ut? Är det inte en...

Bild: Jörgen Auer
Jo, men nog ser det ut som en enorm fågel. En örn så stor att den skulle kunna slå klorna i Mantorptravet som är där under någonstans.

Bild: Jörgen Auer
Wow! Jag la ut bilden på Facebook. Förre Correnkollegan och tidigare Mjölby- och Spångsholmsbon (Gudhem) Janne Hylander, numera gotlänning sedan många år, kommenterade: skicka in bilden till teve. Men nej, det gör jag inte. Det får räcka med Facebook och bloggen. 

Inga kommentarer: