måndag 28 oktober 2019

Estniskt besök i Mantorp

Bild: Jörgen Auer

Hört talas om Nordic Spedition? Inte jag heller, inte förrän i somras när jag såg den här bilen på City Gross parkering i Mantorp, eller egentligen Depot Mantorps parkering. Men eftersom det estniska företaget Nordic Spedition OÜ mestadels transporterar tempererade varor så är det ingen vild gissning att det är till City Gross som transporterna går. 
Företaget hör hemma i Harjumaa, Saku någon mil söder om Tallinn och har en hemsida som heter nordicsped.com. Där kan man bland annat få reda på att företaget etablerades 2018 och är ett av de snabbast växande transportföretagen i regionen och att man huvudsakligen sysslar med vägtransporter. Och eftersom jag roar mig med att ta reda på var olika bilar och transportföretag hör hemma så passar Nordic Spedition oerhört bra in i min serie om Trailers på svenska vägar.
På sajterna teatmik.ee och e-krediidiinfo.ee hittar jag informationen att antalet anställda under 2019 har varit 24 och att omsättningen under sommaren (1 juni-31 augusti 2019) var 5,5 miljoner Euro. Jag får också lära mig att Nordic Spedition tidigare har haft ett annat namn: Alfa Logistics (2014-2018).

Inga kommentarer: