onsdag 30 oktober 2019

En hundraåring på väg

Bild: Jörgen Auer

I serien Trailers på svenska vägar tar vi oss till Säffle i Värmland. Och till skogen. Fast bilden är tagen i Stockholm i maj 2019. Bilen, en Volvo med flispåbyggnad, tillhör lastbilspåbyggaren och släpvagnstillverkaren OP Höglunds AB som hör hemma just i Säffle varifrån företaget främst riktar in sig mot skogsnäringen. 
Höglunds har en stor och fin anläggning belägen vid riksväg 175 mot Arvika, alldeles efter avfarten från E45 och nära E18 mot Oslo. Det kan man läsa om på hemsidan ophoglunds.se där man också får veta att Höglunds startades så tidigt som 1919 och alltså fyller 100 i år. Grattis. 
allabolag.se liksom ratsit.se kan man få reda på att antalet anställda 2018 var 65 och att omsättningen slutade på nästan 192 miljoner kronor. Googlar man lite på OP Höglunds kan man även hamna i Corren och Mjölby! En artikel från 2017 berättar om Höglunds som 2017 köpte AM Industriers fastighet på Albacken och där chassin till lastbilssläp byggs. Timmervagnar och flisvagnar skickas vidare till Säffle för slutmontering, men så kallade lastväxlarsläp (vagnar som kan bära olika typer av flak och skåp) byggs färdiga i Mjölby.

Inga kommentarer: