tisdag 16 mars 2021

En stund i mörker

Bild: Jörgen Auer
 Mörker råder. I det tar jag avstamp för ett lugnt och avslappnat inlägg. Lugnt för att jag vilar efter en relativt ansträngande dag. Den som vet att jag skrev om ett pianoarrangemang i går kan få veta att det fortfarande pågår. Jag är inte klar med det än utan går på det med ojämna mellanrum. En sträng här, en sträng där. Och skruvar till förbannelse. Men jag har också burit en del, somligt tungt, annat lätt men mycket.

Vad är det då jag bär? Tja, vad har man i ett hem? Jag har börjat att flytta. 

Bild: Jörgen Auer
En hel del grejer bär jag bara från en plats till en annan i det hus som varit min hemadress i över 40 år.  Annat bär jag till bilen samt naturligtvis från bilen också. Men det är meningen att allt i huset ska till nya stället, en lägenhet i utkanten av Mantorp. Jag återkommer en annan gång till var jag ska bo framöver.
Men nu måste jag vila. Satt en stund i mörker och bara andades djupt och tittade på en vägg där gatuljuset spelade upp en film, nej visade stillbilder. Rättare sagt var det bara en. En som visade ett hästhuvud i siluett. Fint.
Nu ser jag visst på fotboll, men huvudet känns lite tungt och vill nicka till, Manchester City mot Borussia Mönchengladbach är det. City är flera klasser bättre och gör mål. Snygga såna också, noterar jag vid ställningen 2-0, samtidigt som jag klarmarkerar det här inlägget.
Då blir det hörna.

Inga kommentarer: