torsdag 18 mars 2021

Från Mjölby till Södra Finnö

Bild: Jörgen Auer
Vid 19-tiden i dag kollade jag senaste dygnets kamerabilder. Mina alltså. Såg suddigt, men förstod att det måste vara en trafikbild från Mjölby. Men först insåg jag inte det utan funderade en bra stund var det var som jag hade fotat. Kom på det när jag kollade lite längre fram bland bilderna att det måste vara en gatubild från Mjölby. Då förstår du att det inte kan vara lätt att köra där. Om de har så dåliga ljus.

Bild: Jörgen Auer
Jag hade ju ett ärende till Mjölby. I skrivande stund kan jag dock för mitt liv inte komma på vad det gick ut på. Handla? Nej. Träffa nån? Nej. Återvinningen? Nej, stängde 16. Systemet? Nej, har inte varit där på den här sidan nyår. Kanske fick jag bara tiden att gå? Men att det var Mjölby är jag säker på. Det syntes ju också klart och tydligt på den här färgkombinationen: ljusblått, grått och vitt i lampornas sken. Samt Toyota i orange. Jag tycker att det är fint.

Bild: Jörgen Auer
När jag såg den här bilden kom jag att tänka på ett gammalt besök på det vackra klostret Bellapais på norra Cypern. Men det var inget kloster jag besökte i dag på på Södra Finnö, utan syrran Ami och Kalle. De ville visa utsikten efter att ett gammalt päronträd hos en granne blivit av med några grenar i toppen. Just toppen, var precis vad jag sa angående såväl utsikt som utsökt fläskpannkaka med lingonsylt. Mmm.

Bild: Jörgen Auer
"Klostret" visade sig vara en grill. Solen sken, korparna kraxade sitt eviga krrrrrrp, krrrrrrp, två båtar visade sig på Finnfjärden, och i lä var det riktigt skönt och varmt. Inne var det ännu varmare och jag tänkte lägga mig en stund efter maten och kaffe med bakelse som efterrätt. men si, den gubben gick inte. Eller, jo, det var precis vad jag gjorde. Jag sa bock och tack, tog mitt pick och pack (en kamera) och åkte hemåt. I en vid omväg över Falerum och Åtvidaberg och diverse snirklande hit och dit mellan Grebo, Sturefors, Kolbyttemon, Slaka, Nykil, Vikingstad, Sjögestad. Ett hundratal dovhjortar i närheten av Falerum fångade mitt intresse liksom ett 10-tal rådjur under hela resans gång, fyra hägrar nära Grebo.
Och nu? Nu ska jag se Arvinge okänd i TV1.
Tänk om det är jag? 

Inga kommentarer: