måndag 8 mars 2021

Jag anar tillväxt i natt

Bild: Jörgen Auer
Gjorde ett mycket kort besök i Bäckhult vid Drögen i dag. Brr, det var isande kallt och lite is fanns allt kvar i sjön. Men så har det ju varit kalla nätter också - och snö. Det var för övrigt mera snö nu på vägen än för en vecka sedan när jag var här förra gången.

Bild: Jörgen Auer
Men på långt håll såg Drögen riktigt inbjudande ut. Men jag kan för mitt liv inte förstå tjusningen med vinterbad. Jag hade massor av kläder på mig i dag, men frös ändå. Och jag tänkte fan i mig inte gå i.

Bild: Jörgen Auer
Däremot tog jag bilen och åkte, inte i, men 250 meter ner till Staviken för att syna isen lite närmare. Den såg ut att ligga skönt och eftersom mer kyla väntar i natt och i morgon anar jag tillväxt. Våren kommer ändå så småningom. 

Bild: Jörgen Auer
Klar och tydlig ismarkering och jag hörde att isen försökte säga nåt till mig. Nej, den sjöng ju.

Bild: Jörgen Auer
Dags för dig att åka hem, du frusna människa sjöng isen och jag följde rekommendationen. Men först hade jag ett ärende i Kisa och på Ulrikagatan strax utanför tätorten syntes solen vara på nedgång.

Bild: Jörgen Auer
Jag stannade och försökte zooma in solen utan att titta på den. Höll bara upp kameran och till och med av bilden här blir jag bländad. Vid Rimforsa fick även jag börja blända av och hemkommen till Mantorp var det mörkt. Var blev dagen av? Städning, plock, mera plock, städning, Hulje återvinning, Västra Harg, Ulrika, Bäckhult, Kisa, väg 23/34, Rimforsa, Skeda udde, genvägen över Berga gård, Haddorps gård, länsväg 636 (Gamla riksettan) förbi Vikingstad, Viby och in i Mantorp. 
Och hur uppmärksammade jag Internationella kvinnodagen? Jo, genom att köra hem lite grejer till min dotter Pernilla samt en massa lyssnande på radio under dagen. 

Inga kommentarer: