onsdag 24 mars 2021

Micke har tiden för sig

Bild: Jörgen Auer
Det här är Michael Johansson. Han är avfallsrådgivare på Hulje Återvinning i Mjölby och därmed en av de personer som jag träffat flest gånger såväl under förra året som det här.

Bild: Jörgen Auer
Märkligt att jag inte har lagt märke till alla klockorna bakom honom och inlämningen för farligt gods, elartiklar, batterier, glödlampor, lysrör och vad det nu är. Det var Micke som började samla alla klockor folk inte ville ha längre. Inte för egen del, nej, nej, utan för att göra det ännu lite trevligare/snyggare och mysigare/roligare på jobbet. Han började sätta upp dem på väggen. Somliga funkar inte, andra gör det. Jag tog mig före att räkna dem, Micke visste inte hur många det är. Nu vet han. För jag fick dem till exakt 100. Som hängde på väggen. Det låg ett tiotal till på en bänk.

Bild: Jörgen Auer
Det är klockor av alla de slag och material. Här en trevlig reklamklocka från tyska däckfirman Fulda som startade sin verksamhet redan 1906 under namnet Gummiwerke Fulda. Sedan 1962 ingår företaget i Goodyear Group. På fulda.com kan man läsa att företaget med en personalstyrka på 1800 personer producerar upp till åtta miljoner däck om året, som sedan distribueras till 28 länder i Europa.

Bild: Jörgen Auer
Den här trevliga dubbelsidiga klockan står det Kensington station London på, men jag tror nog aldrig att den har hängt där. Däremot är den en kopia av en som har hängt där. Om årtalet 1879 har speciell betydelse för Kensington känner jag inte till, 
Stationen öppnades första gången 1844, men stängdes ganska snart därpå. Dock återöppnades stationen 1862 (Källa: wikipedia). 
Så nu vet du, Micke.
 

2 kommentarer:

jerker sa...

Det där är väl ett klockrent reportage att sälja till Corren! Kul kille !

Auer sa...

Micke jobbade på Corren i Linköping tidigare. Somliga där kallar honom för Mac-Micke.