onsdag 31 mars 2021

En sån tråkig dag

Bild: Jörgen Auer
Usch, sån tråkig dag. Inte för att det var sista dagen på Prästgårdsvägen i Mantorp för mig och inte för att det var ettårsdagen av min livskamrat Ingers dödsdag. Nej, faktiskt inte. Tvärtom kändes det bra att besöka kyrkogården i Kisa där hennes aska vilar i askgravlunden. Dottern Pernilla och jag var där en stund och hälsade på och Inger fick nya fräscha blommor. Hon skulle ha gillat den fina bukett som Pia Schedenborg på Kisafloristen band åt oss. Inter heller var det allt farande och packande och slängande som gjorde dagen trist. Nej, det var det regn som behärskade dagen efter lunch. Skorna blev blöta, byxorna blev blöta, händerna blev blöta och hala, för att inte tala om skitiga. Men mycket blev gjort. Som vanligt var jag en sväng åt Mjölby och Hulje återvinning, jag var också i Bäckhult vid Drögen med grejer samt hämtade ett trasigt bord där och två bänkar som fått vara där på nåder några år för mycket. Nu bar det av till Adlerskogs återvinning i Kisa och dessutom hann Pernilla och jag med en sväng till lämningsstället för
trädgårdsavfall i Kisa. Sen åkte jag hem och flyttade saker igen. Hann med ännu en sväng till Hulje och gjorde mig av med det förgrymmade pianot som pinat mina armar och händer så. Inte när jag spelat, för det kan jag inte. Men vid hanteringen av slutprodukten. Ojojoj. 

Bild: Jörgen Auer
Och nu? Nu blir det snart natt. Troligen lite mörkare än när den här bilden togs för två nätter sedan från min nya bostad på Uljeberg utanför Mantorp. I morgon blir det ägarskifte på Prästgårdsvägen.

Inga kommentarer: