lördag 24 april 2021

"99? Det är inte klokt"

Bild: Jörgen Auer
Vilken dag! I alla fall från bilfönstret. Solen sken och det var vår i luften. Eller? Njae, solen sken visserligen, men det blåste ju kallt som sju svåra år. Men inne i bilen var det varmt och gott så jag åkte till Norrköping. Tog vägen norr om Roxen (bilden) och körde sen via Kimstad och Löfstad slott innan jag åkte upp på E4-an. Där satte jag sån fart att jag inte stannade förrän jag svängde av vägen i Krokek och gjorde ett besök på Kolmårdens Antik & Dofversehandel. Om jag handlade något? Ja. Sen fikade jag i Norrköping hos mina vänner Hans-Jörgen och Eijvon Sundli innan jag hann med ett ärende till. Tillsammans med syrran Ami besökte jag mor på äldreboendet. Hon mådde bra och njöt av sol och lä och fika på huskroppens baksida och tyckte naturligtvis om att få sällskap av två av sina barn. Men ack så tunn hon blivit. Men hon var glad och skrattade gott åt sin ålder: 
"Fyller jag 99 i höst? Hahaha. Det är inte klokt."

Bild: Jörgen Auer
Hemkommen fick jag jag besök av sonen Martin och Frida. Samt åkte jag och handlade. Fortfarande var vinden iskall och borta i väster bar sig solen och molnen märkvärdigt åt. Det såg ut som en explosion.

Bild: Jörgen Auer
Ja, just som en explosion. Eller storbrand. Eller en tyfon i annalkande. Jag skyndade mig därför hem och låste alla dörrar och fönster. Samt drack min tionde kopp kaffe för dagen och åt lakrits. Det hjälpte tydligen, för något oväder såg jag inte mera till. 
Nu: Rapport och efter det westernfilmen The Hateful Eight.

Inga kommentarer: