söndag 4 april 2021

Såg man i kortbyxor

Bild: Jörgen Auer
 Var i Ljungsbro i dag. Promenerade längs Göta kanal. Såg en pojke som kickade boll och en flicka som hjulade (det sista finns dock inte på bild, inte i den här kameran i alla fall). Såg även en kvinna från Hofors som är såväl mormor som farmor, ja mor också, förstås.  Hon heter Eva. Hon sågs bland annat tala med sin dotter, en kvinnlig lärare från Lagmansskolan i Mjölby. Jag såg också en man som gick i kortbyxor, det visade sig vara min son. Alla de här personerna var i sällskap med mig, eller rättare sagt: jag var i sällskap med dem. En golden retriever förstärkte bilden av ett lyckligt gäng.

Bild: Jörgen Auer
Till slussen vid Heda gick vi. Jag berättade att jag en gång på 90-talet rodde från Mem i Slätbaken till Motala. Det var för Correns räkning och fotografen Björn Lindahl och jag slet i en veckas tid mot väder och vind och rapporterade årtag för årtag, nej, men dag för dag. Corran kallade vi båten.  Det var en härlig tid.

Bild: Jörgen Auer
En härlig tid är det som stundar, också. Våren! Ah! När allt slår ut. Så skönt det ska bli. Och blåsipporna har redan kommit. I alla fall i Ljungsbro, nära Heda sluss.  
Resten av dagen gjorde jag ingenting. Absolut ingenting. Det är skönt, det också. 

Inga kommentarer: