torsdag 22 april 2021

Snö, blåst och Tumba

Bild: Jörgen Auer
Det dröjde länge i dag innan jag vågade mig ut. Ja, jag hämtade tidningen, det gjorde jag. Men annars såg jag till att hålla mig inomhus medan blåsten och snöblasket fick sköta sitt. Jag städade, plockade i ordning lite grann, funderade på om jag kunde göra mig av med ytterligare någon möbel. Jo, ja, det kunde jag och fick flytta om lite bland hyllorna. I morgon får en hurts och två cd-ställ flytta härifrån. Och genast blev det bättre plats. 
Då och då tittade jag ut för att se om vädret gav med sig. Men näe, och de stackars hästarna gick i hagen. Nej, där kom ju en av dem med sulky och tränare bakom sig. I detta väder! Hua, där skulle jag inte vilja sitta nu, tänkte jag. 
Jag satte mig i bilen i stället och åkte till City Gross och handlade lite.
Sent på eftermiddagen tog snöandet och regnet slut och vinden mojnade. Solen kom. Fast då hade alla hästarna tagits in i  stallet. Visst blåste det ännu, men inte till närmelsevis så mycket som tidigare. Så då tog jag mig ut och använde travslingan på Uljeberg som promenadstråk. Två varv blev det, vilket betyder ungefär 3,5 kilometer. Inte så mycket för en som brukar gå det dubbla, men bättre än inget. 

Bild: Jörgen Auer
Varför jag inte gick flera varv? För att jag ville in och titta på dokumentären om Sven Tumba. Och SM-semifinal 1 i hockey mellan Växjö och Örebro. 
Apropå bilden så är svaret nej, det är inte jag som tagit en genväg över åkern med bilen.

Inga kommentarer: