onsdag 21 april 2021

Fick nyhet från Vänge

Bild: Jörgen Auer
Det såg onekligen oroväckande ut när jag varit ute och gått en halvtimme. Men av det här blev det ingenting, som väl var. Jag hade ju en och en halv timme kvar att gå. 

Bild: Jörgen Auer
Det ljusnade igen (fast den här bilden är förstås tagen åt ett annat håll). Och jag hann hem innan ovädret. Förresten vet jag i skrivande stund ännu inget om något oväder. Eller jo, nu halv nio regnar det.

Bild: Jörgen Auer
Hittade en ny skog i dag. Och flera bevattningsdiken, vilket det finns gott om i trakten.

Bild: Jörgen Auer
Jag gick ungefär som senast, men åt andra hållet. Och med det nya skogspartiet som jag nog får tipsa en fågelskådare jag känner om. Här kan han nog få se sibirisk lärk, gissar jag. Va? Jaså, är det ett träd? Ja, just det: altanlärken. Ja, men då kanske han får titta på det, då. Samt lyssna på östromersk vippa eller så. Han hittar nåt ovanligt, det är jag säker på.

Bild: Jörgen Auer
Fick samtal från Uppsala under promenaden. Trevligt. Och en nyhet som Upsala Nya Tidning borde ta tag i. I förorten Vänge tränar barnen stavhopp för fullt. Jag fick en ögonrapport från en förbipasserande som berättade att ett tiotal friidrottande barn i Vänge verkade pröva på Armand Duplantis gren. Kul. Kanske är det likadant i andra friidrottsklubbar? Om UNT kollar i Uppsala så kan ju Corren se hur det står till i Linköping och Motala, Mjölby. En världsstjärna som Duplantis borde ju få efterföljare, kan man tycka. Nu ska jag äta glass. 


Inga kommentarer: