söndag 6 juni 2021

Nationaldagen firades i Rimforsa

Bild: Jörgen Auer
Nationaldagen blev varm. För ovanlighets skull tillbringade jag den i Rimforsa. Ett par timmar på förmiddagen åtminstone. Det var loppis som stod på schemat i Rimforsa denna sköna dag och vi hade en digital karta med vandringsvägar att följa mellan "stationerna".
 
Bild: Jörgen Auer
Det blev nya vägar att vandra och det gillar ju jag (även när det är brant uppför som här). Jag har varit i Rimforsa tidigare, men då endast på sportjobb för Corren samt på marknaden där, den som nu blev inställd för andra året i rad. Nu har jag fel. För jag var ju där en gång 1998 när fotografen Kristofer Sandberg och jag kom paddlandes ända nerifrån Stångåns källa, söder om Vimmerby. Vi var Två man på åna för Correns räkning. Den gången hamnade vi på rejält kalas på Rimforsa camping och kunde svårligen paddla vidare morgonen därpå. Ja, just det. Nu minns jag: en annan gång var ju fotografen Jeppe Gustafsson och jag där. Eller var det Tord Olsson och jag? Jag har nog varit där med båda. Kanske med samtliga Correns fotografer. En gång var jag i byn och skrev om syskonen Jansson, gångarna, en annan gång skrev jag om skidåkning. Vilket Frida Björk på Lingonstigen påminde mig om när vi tittade in till hennes "loppisfynd". 

Bild: Björn Thornell
Köpte jag nåt? Nej, men min dotter Pernilla hittade ett par sandaler till sin dotter. Dessutom fann hon en discolampa (kula?) hos Frida Björk och en svart taklampa hos en annan försäljare. På bilden vinkar Pernilla till systerdottern Vera som spelade fotboll på Fjälliden utanför Uppsala och alldeles nyss skickat en vinkande bild till oss. Efter ett par timmar åkte jag hem. Duschade, solade, åt mat, såg VM-finalen i hockey (höll förstås på Finland, kvartsfinne som jag är), mejlade (bland annat om ett mycket spännande framtida projekt), läste Facebook, rättade lottoraderna från i går, fikade, slappade. Och skrev det här.
Just det ja, vi tittade ju in till Nytt & nött på Sjöbacken också och beundrade Tina Tillfeldts presenter och trädgårdskonst, det mesta i finbetong. Dessutom fick vi ta del av utsikten mot Åsunden från övervåningens altan. Beundransvärd, den också.

Bild: Jörgen Auer
Utsikt hemifrån Tina Tillfeldt på Sjöbacken i Rimforsa. Det är där hon har Nytt & nött.

Inga kommentarer: