lördag 12 juni 2021

Olycksbådande men stabilt

Bild: Jörgen Auer
En sådan himmel måste förevigas, tänkte jag. Olycksbådande och vacker på en och samma gång. Det första för att vi gärna använder oss av mörka, kraftfulla annorlunda moln för att till exempel i konst och film symbolisera hotande fara. Det andra för att den helt enkelt är just vacker. Skön att skåda. 

Bild: Jörgen Auer
Men på lite avstånd och med annat i förgrunden blir det hotande mindre hotfullt. Det sköna består.

Bild: Jörgen Auer
Och med några djur och kvällsljus blir det ännu mindre farligt. Dessutom vackrare. Eller?

Bild: Jörgen Auer
Lördagen var lite lustig, väderleksmässigt. Några regndroppar, lite mer blåst. Men också solsken. Plus de där mäktiga molnen. Samt en fin solnedgång. Själv höll jag mig mest inomhus hela dan. Tittade på EM i fotboll. Tre matcher, såg jag.

Bild från TV4
Finland-Danmark kommer jag att minnas länge. Dels för att Finland vann med 1-0 i sin första match någonsin i ett EM-slutspel. Men ännu mer för att danske stjärnan Christian Eriksen oattackerad segnade ner och blev liggande livlös. Det var hemska scener och minst sagt olycksbådande det också, när hans lagkamrater sedan stod runt omkring honom medan han fick hjärt- och lungräddning under 20 minuters tid. Deras tårar och oroliga miner vittnade om hur allvarligt läge det var för Eriksen. Han fördes till Rigshospitalet i Köpenhamn, matchen avbröts, men återupptogs efter en och en halv timme och beskedet att Eriksen var stabiliserad och vaken. Danskarna ville fortsätta den avbrutna matchen. 
Och förlorade trots massivt spelövertag.

Inga kommentarer: