onsdag 2 juni 2021

Tack för våfflan, Peter

Bild: Jörgen Auer
Såg vackert sto i dag. Rás fra Stenholmen. Island. En islandshäst, menar jag. En dräktig sådan. Stenholmen ligger däremot inte på Island utan alldeles utanför Linköping (Malmslätt) och de 100-talet hästarna där kan ibland ses från E4-an eller väg 34. Jag var där för ett kommande reportage.
 
Bild: Jörgen Auer
Jag besökte Stenholmen restaurang också och träffade trevlige Peter Cederhem, Norrköpingsbördig som jag och därmed också fotbolls- och hockeyintresserad. Det pratade vi lite om medan han bjöd på en jättegod våffla med sylt. Tack, Peter.

Bild: Selfie
Det var en härlig dag. Fåglarna kvittrade, hästarna betade, Stenholmen badade i solsken och det kändes i  luften och på hela stämningen på gården att det väntar tävling i helgen - äntligen! Redan i morgon, eller var det i kväll? kommer gästande tävlande i Östsvenska mästerskapen och Stenholmens Gårdshotell är fullbokat. Andra tävlande och besökare bor i sina hästtransporter eller inne i Linköping. Men varför var jag så storögd?

Bild: Jörgen Auer
För allt det vackra omkring oss naturligtvis. Jag kan knappt ta ögonen från rapsfälten och bör nog försöka låta bli att köra bil förbi sådana. Men hem från Stenholmen och Gerstorp åkte jag trots det en extra sväng ner till Flistad och Maspelösa för att titta på åkrarnas färgspel och fortsatte bort till Klockrike där jag svängde mot Älvestad och Normlösa för vidare långsam färd hemåt.  
Naturen log mot mig och jag log förstås tillbaka. Satt jag inte där och rent av njöt? Jo.

Inga kommentarer: