fredag 29 oktober 2021

Bara en vanlig stolpe

Bild: Jörgen Auer
Det står två hästar en hage på Uljeberg utanför Mantorp och äter frukost. Solen går precis upp bakom dem och jag bara måste ta några bilder på dem. En visar jag här. Då och då kastar hästarna en blick på mig. 

Bild: Jörgen Auer
Ut mot slätten, ja långt mer än så, åt alla håll omger dimmorna det synliga landskapet och gör morgonen både vacker och spännande. Promenadväder.

Bild: Jörgen Auer
I det här vädret och motljuset blir till och med en en vanlig enkel stolpe vacker där den står och håller ihop en hästhage.
 
Bild: Jörgen Auer
Till och med E4-an är vacker. För den syns inte, däremot anas en lastbil på väg norrut. Snart passerar den morgonsolen. Lycka till på färden, vill jag ropa, men säger det tyst för mig själv. 

Bild: Jörgen Auer
Huset där jag bor har inte riktigt vaknat än, däremot är några av dess invånare uppe och någon av dem har redan åkt till jobbet.

Bild: Jörgen Auer
I dörrspegeln skiner solen. Det lär bli en fantastisk förmiddag.

Bild: Jörgen Auer
Det blev det också. Hela dagen sken solen. I alla fall där jag befann mig. Man kan säga att den sökte mig. Trots att jag åkte bil 25 mil så var det som om molnen öppnade sig för solen som Röda havet för israelernas uttåg ur Egypten.

Inga kommentarer: