onsdag 6 oktober 2021

Gering har möbler i lasten

Bild: Jörgen Auer
Titta! Här står en ny bekantskap för mig. Gering har jag inte sett tidigare. Alltså blir den här bilen ett ypperligt tillfälle att utöka min samling transportbilar i serien Transport på svenska vägar.
Internationale meubeltransporten Gering bv, är det egentliga namnet på ett transportföretag i Nederländerna, närmare bestämt hör det hemma i staden Landgraaf i provinsen Limburg i sydöst. Där är Maastricht mest kända stad.
Gering, som startade sin verksamhet 1994, sysslar alltså med möbeltransporter och kör, kan man säga, över hela Europa, uppenbarligen också i Sverige eftersom bilden är tagen vid Circle K i Mantorp.
Hemsidan heter gering-meubeltransport.nl och enligt dnb.com (dun & bradstreet) har Gering 47 anställda och omsätter 5,84 miljoner US-dollar.
Serien Transport på svenska vägar kom till 2017 och gick till en början under namnet Tradare på svenska vägar, senare ändrat till Trailers på svenska vägar, och nu således Transport på svenska vägar. Den kom till enbart för att stilla min nyfikenhet på var alla bilar hör hemma, och för att få reda på det söker jag via google upp det namn eller logga som står på bilarnas sidor. Det är då inte alls säkert att det namnet används längre, företaget kan till och med ha gått i konkurs, men bilen är köpt av annat företag som av någon anledning kör omkring med det gamla namnet kvar. Jag har stött på något sådant fall. Gering är dock högst levande.

Inga kommentarer: