fredag 22 oktober 2021

Sov gott nu, Ingvar

Bild: Jörgen Auer
I dag var jag med i en fullsatt Hässelby Villastads kyrka och tog farväl av en av Hässelbys mest kända och omtyckta personer, 86-årige Ingvar Falk som avled 22 september. Ingvar var i sitt tredje gifte vigd vid min syster Britt-Marie.
Det blev en mycket fin och värdig begravning. Och sorglig. Intet öga var torrt denna fina och visserligen något kylslagna fredag när solen letade sig in genom kyrkfönstren och lyste upp Ingvars avsked. Jag är säker på att han hade tyckt om att se alla nära och kära samlade och att han hade älskat att höra Agnes Auers fina tolkning av Utan dina andetag och Over the rainbow samt naturligtvis brorsonen Olas saxofonsolo av Två solröda segel. Han hade högst troligen även nickat gillande till officianten Elisabeth Öberg Hanséns nämnande av hans favoritsport golf.
Det finns mycket att säga om Ingvar och hans omtänksamhet/vänlighet/höga arbetskapacitet/livsglädje/golfspel/segling/vattenskidåkande/båt- bil- och flygplansintresse och jag fick vid efterföljande lunch på Riddersviks herrgård vid Mälarens strand höra så otroligt fina tal av hans brorssöner Jan och Ola Falk att jag helst av allt skulle vilja återge dem här. Men de handlade om deras minnen med "onkel" och ska helst höras och framföras av dem själva.
Jag som inte på långa vägar har haft förmånen att leva så nära Ingvar Falk nöjer mig med att säga att det har varit trevligt och roligt att ha fått lära känna honom. Mest sågs vi vid olika högtidsdagar samt som längst på senare år vid syskonen Auers årliga träff på Södra Finnö. Jag kommer att minnas honom särskilt för hans goda humör, oj, så han kunde skratta åt en god historia eller skröna. Naturligtvis minns jag honom för att han fanns vid min systers sida. Och så för att han tyckte att jag nu bor så bra i Uljeberg och att han vid en övernattning där sov så skönt.
Tack, Ingvar. Dina andetag fattas oss. Hoppas att du kan sova skönt nu också.

Inga kommentarer: