måndag 4 oktober 2021

Något stort på väg

Bild: Jörgen Auer
Måndagens första inlägg läggs till serien Transport på svenska vägar, en serie jag startade 2017 och som nu mycket kort presenterat närmare 150 transportföretag, svenska som utländska. Serien kom till för att stilla min nyfikenhet på var alla transportföretag hör hemma och jag letar efter det som står på transportens sidor, i det här fallet ICT Logistics (ibland händer det att loggan eller reklamen på sidan inte längre är aktuell och att bilen köpts av annat företag).
Men ICT hittar jag på ict-as.com och får klart för mig att det är Danmark som är hemmaarena för ict och huvudkontoret är beläget i Herning. ICT grundades 1997 och tillhandahåller transportlösningar i första hand för trafik via väg, sjö, tåg, flyg för att förbinda Skandinavien och Östeuropa och även finns här också transporter till Nordafrika och Mellanöstern. Egna kontor finns i Danmark, England, Tyskland, Litauen, Lettland, Rumänien, Ryssland och Ukraina.
ICT hade 2020 en omsättning på 260 miljoner danska kroner och 80 anställda. 
I september i år förvärvades ICT av norra Europas största rederi- och logistikföretag, danska DFDS - Det Forenede Dampskibs-Selskab - med 7 790 anställda och en omsättning på 1,6 miljarder Euro. 
Källor: dfds.com, jarnvagsnyheter.se, ict-as, wikipedia.

Inga kommentarer: