onsdag 20 oktober 2021

Henkes och Westerman

Bild: Jörgen Auer
I dag blir det två företag som presenteras i min serie Transport på svenska vägar. Serien som startades för att jag helt enkelt vill veta var bilarna hör hemma, alltså var företagen bakom dem finns. Först ut är Henkes Åkeri & Maskin AB, hemmahörande i Ekeby, Skåne. Ett företag som enligt upplysning.synas.se har fyra anställda och omsätter 12,5 miljoner kronor 2020. Henkes har enligt samma källa 6 lastbilar, 6 tunga släp, 3 lätta lastbilar, och 1 traktor till sitt förfogande.

Bild: Jörgen Auer
Ett större bolag är Westerman logistics från Nederländerna, med lager i Nieuwleusen och containerterminal i Hasselt. Företaget startades 1987 och transporterar gods såväl på land som till havs. Sedan nu i höst står dessutom en stor anläggning klar i Norra Hamnen i Malmö för omlastning av gods för vidaretransport till väg, sjöfart och järnväg. 
Den informativa hemsidan heter westermanlogistics.com och enligt dnb.com (Dun & Bradstreet) hade företaget 2020 en personalstyrka på 178 anställda samt omsatte 23,7 miljoner dollar.

Inga kommentarer: