söndag 31 oktober 2021

På fint bröllop i Stockholm

Bild: Jörgen Auer
Här står herr och fru Tobias och Agnes Auer Frandell efter lördagens bröllop i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm. Tyvärr hörde jag nästan inte ett ord som sas i kyrkan, på grund av dålig ljudkvalitet på högtalarsystemet, Men det var fint ändå.
 
Bild: Magnus Eriksson
Så här ser de ut på lite närmare håll. Bilden har jag tjuvat från en av Agnes många kusiner, Magnus Eriksson, bördig från Valdemarsvik. Agnes är dotter till min bror Crister och hans hustru Christina. Det nygifta paret är bosatta i Midsommarkransen, Stockholm. Den lilla flickan som är med på bilden är en brorsdotter till Agnes och ingick i brudföljet. Efter vigseln blev det fest i en festvåning, tillhörig Gustaf Vasa församling, en mycket trevlig fest, med god mat och härlig stämning. Många tal och sång också, vilket jag hade äran att vara inblandad i, såsom toastmaster tillsammans med min dotter Rebecka.

Bild: Jörgen Auer
Stockholmsbesöket fick mig också tillfälle att promenera lite, fattas bara, när jag gästad huvudstaden från fredag eftermiddag till söndag lunch. För första gången i mitt liv fick jag äntligen tillfälle att gå upp på Observatoriekullen och titta. Inte bara på observatoriet, utan även på utsikten.

Bild: Jörgen Auer
Och den duger minsann. Det här torde väl vara utsikten mot öster eller nordost, i alla fall löper Sveavägen alldeles nedanför kullen här.

Bild: Jörgen Auer
Mellan trädstammarna här på kullen inramades St Johanneskyrkan fint med sitt klocktorn. Fast lite disigt är det ju, förstås.

Bild: Jörgen Auer
Eftersom jag inte varit här uppe tidigare så har jag heller aldrig sett den fina Kentauren, skapad av Sigrid Fridman (1879-1963) och rest 1939.
 
Bild: Jörgen Auer
En sväng till Gamla Stan blev det också. Förbi kastanjen som folk gärna sitter under och fikar eller äter på restaurangen Under kastanjen vid Brända Tomten.

Bild: Jörgen Auer

Bild: Jörgen Auer

Bild: Jörgen Auer
Som avslutning på Stockholmsbesöket passade jag på att åka till storasyster Brittmarie i Hässelby Strand som bjöd på lunch. Men först en fin promenad runt Hässelby slott. Innan jag åkte hemåt till Mantorp kunde jag från syrrans fantastiska balkong se solen sjunka ner i Mälaren. 


Inga kommentarer: