måndag 11 oktober 2021

Måndagens Linköpingsbilder

Bild: Jörgen Auer
Bigert och Bergström heter konstnärerna som förfärdigat den här stora musslan, Målarmusslan vid Stångebro i Linköping. Fin, anser jag som såg den för första gången i dag. Den gör sig bra där, med Stångs magasin och Drömmarnas båge i bakgrunden. Men Bigert och Bergström? Har de inga förnamn? Jo då, Mats Bigert och Lars Bergström, heter de.

Bild: Jörgen Auer 
Och så här ser Målarmusslan ut i sin helhet. I alla fall från det här hållet som torde vara söder.

Bild: Jörgen Auer
Jag gick Stångåpromenaden. Här har jag precis passerat Nykvarnsslussen och beundrar husspegeln i vattnet vid Tekniska Verken.

Bild: Jörgen Auer
Den trädraden klär i bild, tänkte jag. Och visst gör den. På Stångebro är det. Nära Saab Arena.

Bild: Jörgen Auer
Det här är en kilometer senare. Bortom Drottningbron och närmare Pumpbron. Kul att gå här ute mitt i vattnet, ju. Det får vi tacka de pågående förstärkningsarbetena för.

Bild: Jörgen Auer
Här har jag hunnit passera Pumpbron och går under Drottningbron, fotar delar av det nya bostadsområdet vid gamla brandstationen.

Bild: Jörgen Auer
Domkyrkan är alltid sevärd. Men bilden borde ha kommit som nummer tre, alldeles efter musslan. I verkligheten skiljer visserligen en kilometer dem emellan. Men trea av de här bilderna, menar jag. 

Bild: Jörgen Auer
Linköpings vackraste plats? En av de vackraste i alla fall, tycker jag att Rhyzeliusgården vid Kungsgatan är. Särskilt om hösten. Jag har fotat den förut och vet att jag någonstans har en ännu gulare bild av gården. Hm, den hade jag väl med i ett inlägg för ett par år sedan?

Inga kommentarer: