lördag 15 januari 2022

Jag gjorde min dag

Bild: Jörgen Auer
Vad gav den här dagen mig? Eller ska man kanske vända på frågan: vad gav jag den här dagen? Kanske gav jag inte så mycket, men en blombukett blev det och några leenden. Nej, jag köpte inte tulpaner, jo till mig själv, men det jag gav var rosor. Återkommer till dem.

Bild: Jörgen Auer
Frågan vad jag såg i dag vänder jag inte på utan säger att jag hann se lite av Linköpings pågående simhallsbygge. Det blir nog fint. Och blött. Dyrt, också.

Bild: Jörgen Auer
Det här blev ju ganska lyckat. Tre kulturella och omtyckta besöksmål (fyra med Stångån) på en och samma bild. Inne i konstverket Drömmarnas båge befinner sig Stångs magasin till vänster och i bildens mitt evenemangsarenan och hockeytemplet Saab arena.

 Bild: Jörgen Auer
Jag lade också märke till att GPS-en fungerar som den ska och att dess karta stämmer med verkligheten. För precis som kartan visade så var jag vid Linköpings resecentrum och kunde ta bilden vid ett kort stopp. På tal om stopp så var anledningen till mitt Linköpingsbesök att gästa Blomstertorget i Ullstämma. Och det för att äntligen (sista dagen) hämta den blomsterbukett som företaget Bilbörsen var snällt att presentkorta mig med sent i höstas bara för att jag hade köpt ny bil hos dem. Jag har sparat presentkortet tills i dag.

Bild: Jörgen Auer
Vilket passade väldigt bra just i dag då en granne till mig, Jakob Rosinski blev klar med sin läkarexamen i dag. Eller han firade den i alla fall i dag. Grattis! Som synes var det inte tulpaner, utan rosor man fick välja på. Jag valde gula. Mest för att de passar hemma hos mig.

Bild: Jörgen Auer
För så många rosor var det att det räckte till två vackra buketter. En behöll jag för mig själv och satte på matbordet i gula salongen. Ja, ja, vardagsrummet om det nu ska vara så noga. Jag köpte som sagt även tulpaner, två knippen, ett med gula och ett med rosa blommor. Det blir också fint. Även de gav jag till mig själv. Därtill köpte jag också med mig ett glas, jo då, visst, ett glas med ljuvligt doftande lavendelblommor i. Så, tack Jörgen, du gjorde min dag.

Inga kommentarer: