tisdag 18 januari 2022

Läsning och lösning

Bild: Jörgen Auer
 Fastän full klängde månen ännu sig kvar över Uljeberg när jag tog min morgonpromenad. En sen sådan, för klockan var 08:21 läser jag på bildinformationen.

Bild: Jörgen Auer
Tio minuter senare tar jag en bild på soluppgången. Viby kyrka hälsar den välkommen. Ner i dag gick den för övrigt 15:48. Månen försvann lite tidigare, 09:43.
Mer i dag? Jag läste klart en bok, intressanta "Rena stenåldern" av Tom Carlsson. En bok om människor vid sjön Roxen under 10 000 år.
Sen började jag också på Modershymn, skriven av Thuva Steen, uppvuxen i Kolstad utanför Mjölby. Riktigt bra, säger jag om den debuten där Thuva skriver om relationen till sin mor.

Vad hinner man på en dag? Ja, inte så mycket mer. Inte när man som jag också löser korsord och sudoku i Corren - ja, och läser tidningen också så klart. Dessutom läste och löste jag Östgötatidningen, åkte och handlade, slängde lite sopor, gick längre promenad inne i Mantorp, tittade på nybyggena vid Riddarängen, stannade också en stund vid de markarbeten som dragit igång vid Riksvägen som förberedning inför nya bostäder.

Bild: Jörgen Auer
Markarbetena alldeles söder om och intill Riksvägen (bredvid gamla kakfabriken) är i full gång i Mantorp. Här ska det uppföras  nya bostäder.
Efter detta höll jag mig lugn. Åt mat, fikade, såg (ser) nåt, vad som helst) på tv. Och avslutar troligen med att läsa klart Thuva Steen.
Så dags lär det vara mitt i natten, eller snarare morgon. Så då dröjer det inte länge förrän jag läser och löser igen.


Inga kommentarer: