fredag 8 april 2022

En bil från Handewitt

Bild: Jörgen Auer

Dags för en ny bil och ett för mig nytt företag i min serie Transport på svenska vägar där jag försöker ta reda på var alla företag i i transport- , speditions- och logistikbranschen hör hemma någonstans. Den här gången får jag syn på en bil från Chr. Carstensen, vilket visar sig vara ett nordtyskt företag från Handewitt i Schleswig-Holstein. 
På trevliga hemsidan carstensen.eu får jag reda på att företaget heter Christian Carstensen GmbH Company & KG och har en lång historia och fyller 130 år i år och leds av fjärde och femte generationen Carstensen. Med transporter över hela Europa, även Skandinavien, är företaget ett av de ledande logistikföretagen i Schleswig-Holstein.
Några siffror: 70 000 kvm lagerkapacitet i Handewitt, kör ungefär 20 miljoner km/år, anställda omkring 250. Någon omsättningssiffra hittar jag inte, så inte heller Dun and Bradstreet (dnb.com) som ändå uppskattar Carstensens försäljning till 44,6 miljoner dollar.
Handewitt låter bekant, kanske?
Den handbollskunnige känner kanske till tyska bundesligalaget SG Flensburg-Handewitt och många svenskar är det som tagit sig över danska gränsen till Scandinavian Park i Handewitt för att köpa öl.
11 000 bor i Handewitt.

Inga kommentarer: