fredag 15 april 2022

Varför i helvete?

Från TV4 

Hur i helvete har det blivit så här? 
Visst jag fattar att många blev förbannade för att den danska högeridioten som ville bränna koranen fick tillstånd av Polisen att hålla sin demonstration. Men ändå!
Vad jag tänker på är det faktum att så många helt saknar respekt. Respekt för andras liv, egendom, åsikter, tro och rättigheter. Danskjäveln absolut, den stollen borde sitta inspärrad nånstans, men också de motdemonstranter som gav sig på polisbilar och även skadade poliser.
Det är fel, fel, fel.
Åt helvete fel.
Nu skedde ingen koranbränning, men själva demonstrationstillståndet var naturligtvis också fel från första stund. Ja, jag vet att det är en demokratisk rättighet att få uttrycka sin åsikt, men Herre Gud, tänk efter före, för helvete.
Ett nej, du får inte tillstånd att hålla tal här och inte bränna någon bok, hade gett ett annat resultat av torsdagens händelser i Skäggetorp. 
Det hade inte ens blivit en händelse och dansken hade fått nöja sig med att kanske få till ett reportage i Corren om hur missnöjd han var.
På något märkligt sett vann han ju nu. För det var väl uppmärksamhet han var ute efter?
För övrigt är jag övertygad om att det bland motdemonstranterna fanns gott om individer som egentligen inte bryr sig det minsta om koranen och islam,  men desto mer om konfrontation och bråk.

Inga kommentarer: