måndag 4 april 2022

God buffé på Himmelsby

Bild: Jörgen Auer

Inte heller söndag 3 april nådde de här kala grenarna himlen. Men ett bra försök var det.

Bild: Jörgen Auer

Men nådde himlen gjorde jag. Eller rättare sagt Himmelsby Spa och konferens där jag tillsammans med Correns Maria Landqvist åt god lunch och besökte Ovala rummet (kopia av namnen i Washington). Den stora och runda mattan imponerade mest på mig och om jag googlat rätt så är mattan en kopia av den som George W Bush la in i Vita huset 2001. Av tradition låter varje ny president styra om inredningen i rummet och 

Bild: Jörgen Auer

den här vackra mattan i gult och blått pryder verkligen sin plats.
I den stora, fina och rymliga matsalen kunde jag bland andra urskilja tre systrar Thunholm, Sandra, Sofia och Susanna, alla uppväxta i Malmslätt. Dessutom släkt med mig. Kul att se er.
Även två systrar Johansson,  Julia (hoppryttare) och Ebba från Lycketorp, Mjölby med föräldrar lät sig väl smaka av söndagsbuffén. Samt tyckte jag mig se ytterligare något bekant ansikte, utan att komma på något namn därtill.

Bild: Jörgen Auer

Efter en välsmakande lunch tog vi en promenad i Himmelsby. Då slog blixten ner, i alla fall såg det ut så på det här ladugårdstaket. Men det var förstås bara solen som spelade oss ett spratt. 
Eller himlen.

Inga kommentarer: