torsdag 21 december 2023

Bra start och spännande slut

Bild via Svt
Så fin och intressant start det blev på den tredelade dokumentärserien om konstnärsparet Karin och Carl Larsson. Jag gillar verkligen såväl serien som konstnärerna själva. För att inte tala om deras hem  Lilla Hyttnäs i Sundborn. Så vackert! Och det finns väl inte en svensk som inte tycker så? Carl Larssons akvareller från det av hustrun inredda hemmet är välbekanta och älskade av alla. Tror jag.
Precis som nutida konstnären Lars Lerin säger i första avsnittet så känns det märkligt att det är över hundra år sedan Larssons skapade hemmet, märkligt för att det känns så modernt!

Bild via TV5
Vilken rysarfinal det blev i Alla mot alla! Så jämn och spännande som man vill att en final ska vara. Annika Lantz och Johar Bendjelloul fick revansch på Ebba Kleberg von Sydow och Olof Lundh och vann på utslagsfråga. Kul! Jag är otroligt imponerad av den här kvartettens breda kunskaper. 
 
Bild; Jörgen Auer
Jag har dock inte bara tittat på tv under torsdagen. Långt ifrån. Jag har tittat på vädret också. Det ska jag göra även i morgon då det väntas mera snö. 

Inga kommentarer: