tisdag 26 december 2023

Vackra träd och hästar

 
Bild: Jörgen Auer
Hästarna på Uljebergs säteri, Mantorp är ute hela dagarna. Året om. På sommarhalvåret, vill säga. Nu på vintern är de inomhus i stallet på nätterna. Själv var jag bara ute en halvtimme i dag. Annandagen fick bli vilodag efter julfirande. Men den där halvtimmen ute var allt bra skön. Och vacker.

Bild: Jörgen Auer
Skönheten var solens förtjänst. Den höll sig mestadels dold under dagen, men gav sig till känna någon timme på eftermiddagen och lockade ut mig. Fast det är förstås klart att utan tallarna, snön och hästarna så hade dagen sett annorlunda och tråkigare ut.

Bild: Jörgen Auer
Eller vad tror du som tittar in i den här bloggen? Om den här bilden till exempel var utan sol, snö och hästar? Skulle den vara lika fin då? Nej, jag tror inte det.
Mer: Junior-VM i ishockey arrangeras i Göteborg med start annandagen. Matcherna tv-sänds naturligtvis och jag såg en bra match mellan Kanada och Finland (5-2) och Sveriges premiär mot Lettland. Den här texten skrevs innan Sverigematchen så resultatet läggs till i en fotnot efteråt.
Vad? Spelar Norge mot USA nu? Då måste jag gå och sätta mig i tv-soffan igen.
Återkommer.

FOTNOT: Sverige besegrade Lettland med klara 6-0 och USA vann med 4-1 mot Norge. Tidigare på dagen vann Slovakien lite överraskande stort mot Tjeckien med 6-2. 

Inga kommentarer: