onsdag 13 december 2023

Bundsens start knäckte Tyskland

Bild via TV6
Oj, så bra svenskorna var i VM-kvartsfinalen i handboll. Den enligt förhandssnacket svåra kvartsfinalen mot Tyskland blev hur lätt som helst, främst tack vare en fantastisk första halvlek av Sverige och målvakten Johanna Bundsen. Det dröjde hela 14 minuter innan Tyskland gjorde sitt första mål. Då hade Sverige redan gjort sju!

Därtill var den svenska taktiken perfekt. Och förbundskaptenen Thomas Axnér verkade säga rätta orden till sina spelare under time outerna. Försvarsspelet var liksom målvaktsspelet av världsklass och Sverige gick till halvtidsledning 16-6. Med normalt och klokt spel i andra halvlek var matchen naturligtvis så gott som vunnen redan i pausen.

Visst bättrade sig tyskorna och vann andra halvlek, men förlorade ändå klart. Trots en massa slarv framåt blev det ändå svensk seger med 27-20 och en plats i semifinal mot Frankrike.